Народная медицина
Народная медицина
Гомеопатия
Продукты пчеловодства
Гимнастика
Гипноз
Йога
Массаж
Сонник

 

Народная медицина


Народные рецепты.

Недосып – верный путь к инфаркту, говорят результаты исследования.

Сокращение времени для сна увеличивает риск развития сердечных заболеваний. Заключения научно-медицинского эксперимента, преданные гласности в понедельник, безусловно подтверждают это. Определилось, что 33% инфарктов миокарда и инсультов индуцируется ночным сном с таймингом 7,5 часов и менее.


Народная медицина > Молитвослов > Молитвослов - страница 2

Молитвослов - страница 2

 

Молитва против крамолы

Боже сил. Царю царствующих и Господи господствующих! В Твоей руце сердце царево и власть всея земли. Ты посаждаеши царей на престолы их и глаголеши о них: УМною царие царствуют, не прикасайтеся убо помазанным МоимФ. Призри милостивным оком Твоим на люте страждущую страну нашу, в нейже за беззакония наша зело умножишася нестроения и раздоры, междоусобия и противления царю нашему и властем, от него поставленным. Еще же и мор, и глад, и болезни всякия постигоша ны, и несть мира, несть ослабы, несть успокоения в домех наших, ниже во градех и весех наших. О Всеведущий и Премилосердый, Ты веси беду нашу, зриши озлобления, слышиши рыдания убогих, стенания сирых и вдовиц и гла-сы неповинных младенцев, во общенуждии страждущих. Ты пощадил еси Ниневию, град великий, исполнен беззакония, ради покаяния его и ради младенец, иже не познаша десницы своея и шуйцы своея; пощади и нас грешных, умилосердися над отечеством нашим, пощади ради младенец наших, сирых и вдовиц, пред Тобою, о Милосердый, слезы своя проливающих! Видиши, Господи, како людие, имже несть разума, не точною глаголют в сердцах своих Унесть БогФ, но и проповедуют нам, паче же юношам и девам нашим, малоопытным сущим,

учения развращенная, и тщатся отвратити их от пути Заповедей Твоих на пути стропотныя и погибельныя. Вся возможна Тебе суть, о Всемогущий Владыко! якоже убо единым Словом Твоим не точию слепых, глухих и немых исцелений, но и мертвых воскресавши, тако возгла-голи и ныне всесильным Словом Твоим в сердцах сих сеятелей нечестия: просвети разум их, гордынею омраченный, пробуди совесть их, суетными мудрованьми, завистию и страстьми пагубными усыпленную, обрати волю их ко исполнению животворящих Твоих Заповедей, да и тии познают, коль сладка суть Словеса Твоя сердцу человеческому, и коль иго Твое благо и бремя Твое легко есть. Да прославится убо Имя Твое, Господи Спасителю наш, и в сих погибающих братиях наших, и да посрамится лукавый супостат наш диавол, сеяй плевелы на ниве Твоей, яже есть Церковь Твоя Святая! О Господи, Боже Милосердый, Боже Премудрый, Боже Всемогущий! Паки и паки припадаем Тебе и слезно в покаянии и умилении сердца вопием: согрешихом, беззаконновахом, не-правдовахом пред Тобою, и воистинну праведно по делом нашим наказуеми есмы. Помяни убо веру и смирение отец наших, услыши теплая моления святых угодников Твоих, в земли нашей просиявших: помилуй землю Русскую, утоли вся крамолы, раздоры и нестроения, умири сердца, страстьми обуреваемая, сохрани возлюбленнаго Тобою раба Твоего, царя нашего, огради престол его правдою и миром, возглаголи в сердце его благая и мирная о Церкви Твоей и о людех Твоих, поели ему советников, мудростию исполненных и волю его свято исполняющих, соблюди суды его немздоимны и нелицеприятны, вдохни мужество в сердца стоящих на страже благоустроения государственнаго: а имже судил еси за веру, царя и отечество во дни скорби сея душу свою положити, и тем прости вся согрешения их, венцы мученическими венчай во Царствии Твоем. Всех же нас озари светом Закона Твоего евангельскаго, возгрей сердца наша теплотою благодати Твоея, утверди волю нашу в воле Твоей, да яко-же древле, тако и ныне на земли нашей, и в нас, и чрез нас прославится Всесвятое Имя Твое, Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь.

 

Молитва жене при рождении младенца

Молитва 1

Владыко Господи Вседержителю, исцеляй всякий недуг и всякую язю. Сам и сию днесь родившую рабу Твою (имя) исцели и возстави ее от одра, на немже лежит, зане, по Пророка Давида словеси, в беззакониих зачахомся, и сквернави вси есмы пред Тобою. Сохрани сию ищего младенца, егоже роди, покрый ею под кровом крилу Твоею, от днешняго дне даже до последняго ея скончания, молитвами Пречистыя Богородицы и всех святых, яко благословен еси во веки веков. Аминь.

Молитва 2

Владыко Господи Боже наш, родивыйся от Пречистыя Владычицы нашея Богородицы и Приснодевы Марии, и яко Младенец во яслех возлегий, и яко детищ восприемлем бывый, Сам и сию рабу Твою, днесь родившую сие отроча, помилуй и прости вольныя и невольные ее прегрешения, и сохрани ю от всякаго диавольскаго мучительства, и из нея рожденнаго младенца соблюди от всякаго яда, от вся-кия лютости, от всякия бури сопротивнаго, от духов лукавых, дневных же и нощных. Сию же соблюди под державною рукою Твоею, и даждь ей скорое востание, и от скверны очисти, и болезни исцели, и здравие и благомощие души же и телу даруй, и Ч ангелы светлыми, и сияющими сию огради, и соблюди от всякаго наития невидимых духов, ей Господи, от недуга и слабости, от ревности и зависти, и от очес призора, и помилуй ее и младенца, по велицей милости Твоей, и очисти ю от телесныя скверны, и различных ей находящих утробных стужений, и изведи ю скорою милостию Твоей во смиренном ея теле во исправление, и из нея рожденнаго младенца сподоби поклонитися земному храму, егоже уготовал еси славословитися Имени Твоему Святому. яко подобает Тебе всякая слава, честь и поклонение. Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва 3

Господи Боже наш, благоволивыи снити с небес и родитися от Святыя Богородицы и Приснодевы Марии, спасения ради нас грешных, ведый немощное человеческаго естества, прости рабе Твоей (имя), днесь родившей, по множеству щедрот Твоих. Ты бо рекл еси. Господи: раститеся и умножитеся, и исполните землю, и обладайте ею. Сего ради и мы, раби Твои, молимся, и дерзающе незлобивым Твоим человеколюбием, со страхом вопием к Царствия Твоего Святому Имени: призри с небеси и виждь немощь нас осужденных, и прости рабе Твоей сей (цмя), и всему дому, в немже родися отроча, и прикоснувшимся ей, и зде обретающимся всем, яко Благ и Человеколюбец Бог, прости, яко Един имаши власть оставляти грехи, молитвами Пресвятая Богородицы и всех святых Твоих. Аминь.

 

Молитва при наречении имени младенца

Господи Боже наш. Тебе молимся, и Тебе просим, да знаменается свет Лица Твоего на Ц рабе Твоем сем (или на рабе Твоей сей) (имя), и да знаменается Крест Единороднаго Сына Твоего в сердце и в помышлениях его (или ея), во еже бегати суеты мира и от всякаго лукаваго навета вражия, последовати же повелением Твоим. И даждь. Господи, не отреченну пребыти Имени Твоему Святому на нем (или на ней), совокупляемом (или совокупляемой) во время благопотребно Святей Твоей Церкви, и совершаемем (или совершаемой) страшными тайнами Христа Твоего, да по Заповедем Твоим жительствовав, и сохранив печать нерушиму, я получит блаженство избранных во Царствии Твоем, благодатию и человеколюбием Единороднаго Сына Твоего, с Нимже благословен еси, со Пресвятым и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Радуйся, Благодатная Богородице Дево, из Тебе бо возсия Солнце Правды Христос Бог наш, просвещаяй сущюгво тьме, веселися и ты, старче праведный, приемый во объятия Свободителя душ наших, дарующаго нам воскресение.,

Молитва жене, егда извержет младенца

Владыко Господи Боже наш, рождейся от Святыя Богородицы и Приснодевы Марии, и во яслех яко Младенец возлегий. Сам рабу Твою сию днесь сушу во гресех, во убийство впадшую, волею или неволею, и зачатое в ней извергшую, помилуй по велицей Твоей милости, и прости ея вольная и невольная прегрешения, и сохрани от всякаго диавольскаго кознодействия, и скверну очисти, болезни исцели, здравие и благомощие телу с душею ея, Человеколюбче, даруй, и ангелом светлым сию соблюди, от всякаго нашествия невидимых демонов, ей. Господи, от недуга и ослабления, и очисти ю от телесныя скверны, и различных ей находящих стужений утробных, и изведи ю многою Твоею милостию, во смирением ея теле, и возстави ю от одра, на немже лежит:

яко во гресех родихомся и в беззакониих, и сквернавы вси есмы пред Тобою, Господи, и со страхом вопием и глаголем: призри с небесе и виждь немощь нас осужденных, и прости рабе Твоей сей (имя), сущей во гресех, убийству впадшей, волею или неволею, и в ней зачатое извергшей, и всех обретающихся и прикоснувшихся ей, по велицей Твоей милости, яко Благ и Человеколюбец Бог, помилуй и прости: яко Ты Един имаши власть оставляти грехи и беззакония, молитвами Пречистыя Твоея Матери и всех святых. яко подобает Тебе всякая слава, честь и поклонение, со Отцем и Святым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва о получении прошения

Господи Иисусе Христе, Боже наш. Боже всякаго милосердия и щедрот, Егоже милость безмерна и человеколюбия неизследимая пучина, ко Твоему Величеству припадающе, со страхом и трепетом яко раби недостойнии благодарение Твоему благоутробию о Твоих благодеяниих на рабех Твоих бывших, ныне смиренно приносяще, яко Господа, Владыку и Благодетеля славим, хвалим, поем и величаем, и припадающе паки благодарим. Твое безмерное и неизреченное милосердие смиренно моляще. Да якоже ныне моления рабов Твоих прията, и милостивно исполнити сподобил еси, и во предняя в Твоей и искренняго любви и во всех добродетелех преспевающих. Твоя благодеяния всех верных Твоих получити. Церковь Твою Святую и град сей (или весь сию), от всякаго злаго обстояния избавляя, и мир и безмятежие тем даруя. Тебе со Безначальным Твоим Отцем, и Пресвятым и Благим и Единосущным Твоим Духом, во едином существе славимому во веки веков. Аминь.

Молитва перед началом добраго Дела

Боже Великий, Дивный, неисповедимою благостию и богатым Промыслом управляя всяческая, Егоже премудрыми, но неиспытанными судьбами разнообразныя пределы жизнь и сожительство человеческое приемлет! Приклони ухо Твое с высоты святыя Твоих, сердцем и усты ныне возносимыя тебе моления наша благоприятны, яко кадило благовонное, и ниспосли всегда, яко щедр, рабом Твоим (имена) богатыя милости и щедроты Твоя. Благослови благое намерение совета их и в совершение его произведи. Сохрани их в мире, единомыслии и любви, ниспосли им Ангела Своего хранителя, наставляюща, заступающа и невредимо соблюдающа их от всякаго злаго обстояния; умножи лета живота их в нерушимом здравии и непременяемом благополучии. О, Премилосердый Господи, Боже щедрот и Отче всякия утехи! Не отврати Лица Твоего от нас и не посрами нас в уповании нашем. Уповающе на Тя, молимся Тебе и молящеся, на щедроты Твоя уповаем. Ты бо един веси, еже требуем и прежде прошения подаеши и дарования утверждаеши и всяческое даяние благо и всяк дар совершен свыше есть, сходяй от Тебе Отца Светов и Тебе славу возсылаем, со Единородным Твоим Сыном и Всесвятым и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва перед учением

Господи Боже и Создателю наш, образом Своим почтый нас человеки, научивыйизбранные Твоя, яко дивитися внемлющим учению Твоему, открывый премудрость младенцем. Иже Соломона и всех взыскующих премудрости Твоей научивый, отверзи сердца, умы и усты рабов Твоих сих, во еже прията силу Закона Твоего, и со успехом познати преподаемыя им полезная учения, во славу Пресвятаго Имени Твоего, в пользу и созидание Святей Твоей Церкви, и разумети благую и совершенную волю Твою. Избави их от всякаго налога вражия, соблюди их в Православии и вере, и во всяком благочестии и чистоте во вся дни живота их, да преуспеют в разуме и во исполнении Заповедей Твоих, да тако предуготовани прославят Пресвятое Имя Твое, и будут наследницы Царствия Твоего. яко Ты еси Бог силен в милости, и благ в крепости, и Тебе подобает всякая слава, честь и поклонение. Отцу и Сыну и Святому Духу, всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва об отроке неудобоучащемся

Господи, Иисусе Христе Боже наш, всели-выйся в сердца двунадесятих апостолов нелицемерно, благодатию Всесвятаго Духа, сошед-шаго в виде огненных язык, и сих устне отвер-зый, и начаша глаголати иными языки: Сам Господи Иисусе Христе Боже наш, ниспосли Того Духа Твоего Святаго на отроча сие (имя) и насади во ушеса сердца его Священные Писания, яже рука Твоя пречистая на скрижалех начерта законоположнику Моисею, ныне и

присно, и во веки веков. Аминь.

Молитва пред сражением

Молитва 1

Спаситель мой!. Ты положил за нас душу Свою, дабы спасти нас; Ты заповедал и нам полагать души свои за друга наша и за ближних наших. Радостно иду я исполнити святую волю Твою и положити жизнь свою за царя и отечество. Вооружи мя крепостию и мужеством на одоление врагов наших, и даруй ми умрети с твердою верою и надеждою вечной блаженной жизни во Царствии Твоем.

Мата Божия! Сохрани мя под покровом Твоим. Аминь.

Молитва 2

Да воскреснет Бог и расточатся врази Его, и да бежат от Лица Его ненавидящие Его. яко исчезает дым, да исчезнут, яко тает воск от лица огня, тако да погибнут грешницы от Лица Божия, а праведницы да возвеселятся. Господь Бог Благословен, поспешит нам Бог спасений наших. Дивен Бог во святых Своих, Бог Изра-илев. Той даст силу и державу людям Своим. Аминь.

Молитва об обращении заблудших

Всевышний Боже, Владыко и Содетелю всея твари, наполняяй вся величеством Твоим и содержай силою Твоею! Тебе, Вседаровитому Господу нашему, мы недостойнии, благодарение приносим, яко не отвращаешися нас беззаконий ради наших, но паче предваряеши ньг щедротами Твоими. Ты ко избавлению нашему послал оси Единороднаго Твоего Сына и благовестил безмерное" Твое к роду человеческому снисхождение: яко хотением хощении и ожидаеши, еже обратитися нам к Тебе и спасенным быти. Ты снисходя к немощи нашего естества, укрепляеши нас всесильною Святаго Твоего Духа благодатию, утешаеши спасительною верою и совершенною надеждою вечных благ, и руководствуя избранных Твоих в горний Сион, соблюдаеши яко зеницу ока. Исповедуем, Господи, великое Твое и бесприкладное человеколюбие и милосердие. Но, видяще многих поползновения, прилежно Тя, Всеблагий Господи, молим: призри на Церковь Твою, и виждь, яко Твое спасительное благовестие аще и радостно прияхом, но терние суеты и страстей творит оное в некиих малоплодно, в некиих же и бесплодно, и по умножению беззаконий овии ересьми, овии расколом противящеся евангельской Твоей истине, отступают от достояния Твоего, отревают Твою благодать и повергают себе суду Твоего Пресвятаго Слова. Премилосердый и Всесильный, не до конца гневаяйся. Господи! Буди милостив, молит Тя Твоя Церковь, представляющи Тебе Начальника и Совершителя спасения нашего Иисуса Христа, буди милостив нам, укрепи нас в правоверии силою Твоею, заблуждающим же просвети разумныя очи светом Твоим Божественным, да уразумеют Твою истину; умягчи их ожесточение и отверзи слухи, да познают Глас Твой и обратятся к Тебе, Спасителю нашему. Исправи, Господи, иных развращение и жизнь несогласную христианскому благочестию. Сотвори, да вси свято и непорочно поживем, и тако спасительная вера укоренится и плодонос-на в сердцах наших пребудет. Не отврати Лица Твоего от нас, Господи, воздаждь нам радость спасения Твоего; подаждь. Господи, и пастырем Церкве Твоея святую ревность и попечение их о спасении и обращении заблуждающих духом евангельским раствори, да тако вси руководими достигнем, идеже совершение веры, исполнение надежды и истинная любовь, и тамо с лики честнейших небесных сил прославим Тебе Господа нашего. Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков. Аминь.

Молитва

о находящихся в запрещениях и себя клятвою связавших

Владыко Господи Боже наш, Единородный Сыне и Слово Отчее, Иже всяк соуз грех наших. Твоею страстию растерзавый, Иже дунувый на лица Твоим апостолом и рек им: приимите Духа Святаго, и ихже аще оставите грехи, оставятся им, и ихже аще держите, удержатся. Ты Сам, Владыко, святыми Твоими апостолы даровал еси по времени священнодействующим, во Святей Твоей Церкви на земли оставляти грехи, и вязати и решити всякий соуз неправды, молимся убо и ныне о брате нашем (имя), предстоящем пред Тобою, подаждь ему Твою милость, разреши его соуз греховный, аще что в неведении, или небрежении глагола, или от малодушия содела, ведый человеческую немощь, яко Человеколюбец и Благ Владыка, вся вольныя и невольныя грехи прости ему, яко Ты еси милуяй окованныя, возставляяй низверженныя, надеждо ненадеющихся, упокоение падших, и раба Твоего сего свобода от соуза греховнаго. яко прославися Твое Всесвятое Имя, со Безначальным Твоим Отцем и Святым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва на умиротворение враждующих

Владыко Человеколюбче, Царю веков, и Подателю благих, разрушивший вражды средостения и мир подавший роду человеческому, даруй и ныне мир рабом Твоим, вкорени в них страх Твой, и друг ко другу любовь утверди, угаси всяку распрю, отыми вся разгласия облазны. яко Ты еси мир наш, и Тебе славу возсылаем. Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва на всякую немощь

Владыко Вседержителю, Врачу душ и телес, смиряяй и возносяй, наказуяй и паки исце-ляяй, брата нашего (имя) немощствующа посети милостию Твоею, простри мышцу Твою ис-полнену исцеления и врачбы, и исцели его, возставляяй от одра и немощи, запрети духу немощи, остави от него всяку язву, всяку болезнь, всяку рану, всяку огневицу и трясавицу. И аще есть в нем согрешение или беззаконие, ослаби, остави, прости. Твоего ради человеколюбия.

Ей, Господи, пощади создание Твое во Христе Иисусе, Господе нашем, с Нимже благословен еси, и с Пресвятым и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

 

Молитва на немощного и неспящаго

Боже Великий, Хвальный и Непостижимый, и Неисповедимый, создавый человека рукою Твоею, персть взем от земли и образом Твоим почтивый его, явися на рабе Твоем (имя) и даждь ему сон упокоения, сон телесный здравия и спасения и живота, и крепость душевную и телесную. Сам убо, Человеколюбче Царю, предстани и ныне наитием Святаго Твоего Духа, и посети раба Твоего (имя), даруй ему здравие, крепость и благомощие. Твоею благостию: яко от Тебе есть всяко даяние благо и всяк дар совершен. Ты бо еси врач душ наших, и Тебе славу, и благодарение, и поклонение возсылаем со Безначальным Твоим Отцем и с Пресвятым и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

 

Молитва на исход души

Владыко Господи Боже наш Вседержителю, Иже всем человеком хотяй спастися и в познание истины прийти, не хотяй смерти грешника, но обратитися и живу быти ему, молимся Тебе и милися деем, душу раба Твоего (имя)

от всякаго уза разреши, от всякия клятвы свобода. яко Ты еси разрешаяй связанныя, и ис-правляяй низверженныя, надежде ненадеемых, повели убо, Владыко, разрешитися в мире души раба Твоего, и покоитися в вечных Твоих се-лениих со всеми святыми Твоими, Единородным Твоим Сыном, с Ним же благословен еси и с Пресвятым и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.




© 2008 Nmedicina.ru