Народная медицина
Народная медицина
Гомеопатия
Продукты пчеловодства
Гимнастика
Гипноз
Йога
Массаж
Сонник

 

Народная медицина


Народные рецепты.

Вакцина от пневмонии наполовину снижает вероятность сердечного приступа.

Вакцина от пневмонии защищает ваш организм от воспаления легких. Кроме того, она вполне способна снизить риск сердечного приступа в два раза. Исследование проводилось канадскими медиками среди почти 5 тыс человек.


Народная медицина > Молитвослов > Молитвослов - страница 3

Молитвослов - страница 3

Молитва на основание дома

Боже Вседержителю, сотворивый небеса разумом и основавый землю на тверди ея. Создателю и Содетелю всех, призри на раба Твоего (имя), изволившаго в державе крепости ” Твоея воздвигнута дом в жилище и зданием его

воздвигнута: утверди его на твердом камени, и основан по Твоему Божественному Евангельскому Гласу, егоже ни ветр, ни вода, ни ино что повредите возможет, благоволи ему в конец привестися, и в нем жити хотящих от вся-каго навета сопротивнаго свобода. Яко Твоя держава, и Твое есть Царство и сила и слава, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва на жительство в новом доме

Боже Спасителю наш, изволивый под сень Закхееву внити, и спасение тому и всему дому того бывый. Сам и ныне зде жити восхотевшия, и нами недостойными мольбы Тебе и моления приносящим, от всякаго вреда соблюди невредимы, благословляя тех зде жилище, и ненаветен тех живот сохраняяй. Яко подобает Тебе всякая слава, честь и поклонение, со Безначальным Твоим Отцем, и с Пресвятым и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва на освящение воды

Боже Великоименитый, творяй чудеса, имже несть числа! Прииди к молящимся рабом Твоим, Владыко, поели Дух Твои Святый и освяти воду сию, и даждь ей благодать избавления и благословение Иорданово, сотвори ю источник нетления, освящения дар, грехом разрешение, недугов исцеление, бесом погибель, противным силам неприступну, ангельския крепости исполнену, яко да вси почерпающий ю и приемлющии от нея имеют на очищение души и тела, на исцеление вредом, в изменение отрастем, во оставление грехов, в отгаание всякаго зла, на окропление и освящение домов и на веяку пользу подобну. И елика аще что в домех или на месте правоверно живущих сия вода окропит, да отымется всяка нечистота, да избавит от всякаго вреда, ниже тамо да водворяется дух губительный, ниже воздух вредящий, да отбежит всякое мечтание и навет кры-ющагося врага, и аще нечто есть, еже или здравию живущих завидит, или покою, окроп-лением сия воды да отразится. Яко да благословися и прославися Пречестное и Великоле-пое Имя Твое, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Святителю Николаю

О, всесвятый Николае, угодниче преизрядный Господень, теплый наш заступниче и везде в скорбех скорый помощниче! Помози мне, грешному и унылому, в настоящем сем житии;

умоли Господа Бога даровати ми оставление всех моих грехов, елико согреших. от юности моея, во всем житии моем, делом, словом, помышлением и всеми моими чувствы; и во исходе души моея помози ми окаянному: умоли Господа Бога, всея твари Содетеля, избавити мя воздушных мытарств и вечнаго мучения:

да всегда прославляю Отца и Сына и Святаго Духа, и твое милостивное предстательство, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Преподобному Сергию Радонежскому

О, священная главо, преподобие и богоносне отче наш Сергие, молитвою твоею, и верою и любовию, яже к Богу, и чистотою сердца, еще на земли во обитель Пресвятыя Троицы душу твою устроивый, и ангельскаго общения и Пресвятыя Богородицы посещения сподоби-выйся, и дар чудодейственныя благодати приемый, по отшествии же твоем от земных наипаче к Богу приближивыйся и небесныя силы приобщивыйся, но и от нас духом любве твоея не отступивый, и честныя твоя мощи, яко сосуд благодати полный и преизливающийся, нам оставивый! Велие имея дерзновение ко Всемилостивому Владьще, моли спасти рабы Его, сущей в тебе благодати Его верующия и к тебе с любовию притекающия. Испроси нам от Великодаровитаго Бога нашего всякий дар, всем и коемуждо благопотребен: веры непорочны соблюдение, градов наших утверждение, мира умирение, от глада и пагубы избавление, от нашествия иноплеменных сохранение, скорбящим утешение, недугующим исцеление, падшим возставление, заблуждающим на путь истины и спасения возвращение, подвизающимся укрепление, благоделающим в делех благих преспеяние и благословение, младенцем воспитание, юным наставление, неверующим вразумление, сиротам и вдовицам заступление, отходящим от сего временнаго жития к вечному благое уготовление и напутствие, отшедшим блаженное упокоение, и вся ны споспешествующими твоими молитвами сподоби в день страшнаго суда шуия части избавитися, десныя же страны общники быта и блаженный оный Глас Владыки Христа услышати: “Приидите, благословеннии Отца Моего, наследуйте уготованное вам Царствие от сложения мира. Аминь.

Преподобному Серафиму Саровскому

О, пречудный отче Серафиме, великий Саровский чудотворче, всем прибегающим к тебе скоропослушный помощниче! Во дни земнаго жития твоего никтоже от тебе тощь и неутешен отыде, но всем в сладость бысть видение лика твоего и благоуветливый глас словес твоих. К сим же и дар исцелений, дар прозрения, дар немощных душ врачевания обилен в тебе явися. Егда же призва тя Бог от земных трудов к небесному упокоению, николиже любы твоя проста от нас, и невозможно есть исчислети чудеса твоя, умножившаяся, яко звезды небесныя; се бо по всем концем земли нашея людем Божиим являешися и даруеши им исцеления. Темже и мы вопием ти: о, претихий и кроткий угодниче Божий, дерзновенный к Нему молитвенниче, николиже призывающия тя отреваяй! Вознеси о нас благомощную твою молитву ко Господу сил, да дарует нам вся бла-гопотребная в жизни сей и вся к душевному спасению полезная, да оградит нас от падений греховных и истинному покаянию да научит нас, во еже безпреткновенно внити нам в вечное Небесное Царство, идеже ты ныне в незаходимей сияеши славе, и тамо воспевати со всеми святыми Живоначальную Троицу во веки веков. Аминь.

Святителю Спиридону Тримифунтскому

О, великий и пречудный святителю Христов и чудотворче Спиридоне, Керкирская похвало, всея вселенныя светильниче пресветлый, теплый к Богу молитвенничё и всем к тебе прибегающим и с верою молящимся скоропред-стательный заступниче! Ты веру православную на Никейскем Соборе посреде отцев преславно изъяснил еси, ты Единство Святыя Троицы чудесною силою показал еси и еретиков до конца посрамил еси. Услыши нас, грешных, святителю Христов, молящихся тебе, и, сильным твоим предстательством у Господа, избави нас от всякаго злаго обстояния: от глада, потопа, огня и смертоносныя язвы. Ты бо во временней жизни своей от всех сих бедствий избавлял еси людей твоих: от нашествия агарян и от глада страну твою сохранил еси и многия грешники к покаянию привел еси, мертвых преслав-но воскрешал еси, за святость же жития твоего ангелы невидимо в церкви поющия и сослужа-щия тебе имел еси. Сице убо прослави тебе, вернаго Своего раба, Владыко Христос, яко вся тайная человеческая деяния дарова тебе разу-мети и обличати неправедно живущия. Многим в скудости и недостаточестве живущим ты усердно помогал еси, люди убогия изобильно во время глада напитал еси и ина многа знамения силою в тебе живущего Духа Божия сотворил еси. Сице и нас не остави, святителю Христов, поминай нас, чад своих, у Престола Вседержителя, и умоли Господа, да подаст многих наших грехов прощение) безбедное и мирное житие да дарует нам, кончины же живота непостыдныя и мирныя, и блаженства вечнаго в будущем веце сподобит нас, да выну возсы-лаем славу и благодарение Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Святителю Алексию,

митрополиту Московскому

О, пречестная и священная главо и благодати Святаго Духа исполненная, Спасово со Отцем обиталище, великий архиерее, тепльш наш заступниче, святителю Алексие! Предстоя у Престола всех Царя и наслаждаяся света Единосущныя Троицы и херувимски со ангелы возглашая песнь Трисвятую, великое же и неизследованное дерзновение имея ко Всемилостивому Владьще, молися паствы твоея спас та люди, единородный ти язык: благостояние святых церквей утверди, архиереи благолепием святительства украси; монашествующия к подвигам добраго течения укрепи; град сей и вся грады и страны добре сохрани, и веру святую непорочну соблюсти умоли; мир весь предстательством твоим умири, от глада и пагубы избави ны, и от нападения иноплеменных сохрани, старыя утеши, юныя настави, безумные умудри, вдовицы помилуй, сироты заступи, младенцы возрасти, плененный возврати, немощствующия исцели, и везде тепле призывающих Тя и с верою притекающих к раце честных и многоцелебных мощей твоих, усердно припадающих и молящих та ся, от всяких напастей и бед ходатайством твоим свобода, да зовем ти: о богоизбранный пастырю, звездо всесветлая мысленныя тверда, тайного Сиона необоримый столпе, миродохновенный цвете райский, всезлатая уста слова. Московская похвало, всея России украшение! Моли о нас Всещедраго и Человеколюбиваго Христа Бога нашего, да в день страшного пришествия Его шуияго стояния избавит нас, и радости святых причастники сотворит со всеми святыми во веки. Аминь.

 

Святителю Тихону Задонскому

О, всехвальный святителю и угодниче Христов, отче наш Тихоне. Ангельски пожив на земли, ты яко Ангел благий явился еси и в давнем твоем прославлении. Веруем от всея души и помышления, яко ты, благосердый наш помощниче и молитвенниче, твоими неложными ходатайствы и благодатию, обильно дарованною тебе от Господа, присно способствуеши нашему спасению. Приими убо, ублажаемый

угодниче Христов, и в час сей наша недостойная моления: свобода ны твоим заступлением от облегающаго нас суесловия и суемудрия, неправоверия и зловерия человеческаго. Потщися, скорый о нас предстателю, благоприятным твоим ходатайством умолити Господа да проявит Своя великия и богатыя милости на нас грешных и недостойных рабех Своих, да уврачует Своею благодатию неисцельныя язвы и струпы растленных душ и телес наших, да растворит окаменелая сердца наша слезами умиления и сокрушения о премногих согреше-ниих наших и да избавит ны вечных мук и огня геенскаго; всем же верным людем Своим да дарует в нынешнем веце мир и тишину, здравие и спасение и во всем благое поспешение, да тако, тихое и безмолвное житие поживше во всяком благочестии и чистоте, сподобимся со ангелы и со всеми святыми славити и воспева-ти Всесвятое Имя Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков. Аминь.

Праведному Иоанну Кронштадтскому

О, великий угодниче Христов, святый праведный отче Иоанне Кронштадтский, пастырю дивный, скорый помощниче и милостивый предстателю!

Вознося славословие Триединому Богу, ты молитвенно взывал:

Имя Тебе Любовь: не отвергни меня, заблудшаго.

Имя Тебе Сила: укрепи меня, изнемогающаго и падшаго человека.

Имя Тебе Свет: просвети душу мою, омраченную житейскими страстями;

Имя Тебе Мир: умири мятущуюся душу мою.

Имя Тебе Милость: не переставай миловать меня.

Ныне, благодарная твоему предстательству всероссийская паства молится тебе: христоименитый и праведный угодниче Божий!

Любовию твоею озари нас, грешных и немощных, сподоби нас принести достойные плоды покаяния и неосужденно причаститися Святых Христовых Тайн. Силою твоею веру в нас укрепи, в молитве поддержи, недуги и болезни исцели, от напастей врагов видимых и невидимых избави.

Светом лика твоего служителей и предстоятелей олтаря Христова на святые подвиги пастырского делания подвигни, младенцам воспитание даруй, юность настави, старость поддержи, святыни храмов и святые обители озари.

Умири, чудотворче и провидче преизряднейший, народы страны нашия, благодатию и даром Святаго Духа избави от междоусобныя

брани; расточенныя собери, прельщенныя обрати и совокупи Святей Соборной и Апостольской Церкви.

Милостию твоею супружества в мире и единомыслии соблюди, монашествующим в делах благих преуспеяние и благословение даруй, малодушные утещи, страждущих от духов нечистых свобода, в нуждах и обстояниях сущих помилуй и всех нас на путь спасения настави.

Во Христе живый, отче наш Иоанне, приведи нас к невечернему свету жизни вечныя, да сподобимся с тобою вечного блаженства, хва-ляще и превозносяще Бога во веки веков.

Аминь.

Великомученику и целителю

Пантелеймону

О, великий угодниче Христов, страстотер-пче и врачу многомилостивый Пантелеймоне! Умилосердися надо мною, грешным рабом, услыши стенание и вопль мой, умилостиви Небеснаго, Верховнаго Врача душ и телес наших, Христа Бога нашего, да дарует ми исцеление от недуга, мя гнетущаго. Приими недостойное моление грешнейшаго паче всех человек. Посети мя благодатным посещением. Не возгнушайся греховных язв моих, помажи их елеем милости твоея и исцели мя; да здрав сый душею и телом, остаток дней моих, благодатию Божиею, возмогу провести в покаянии и угождении Богу и сподоблюся восприяти бла-гий конец жития моего. Ей, угодниче Божий! Умоли Христа Бога, да предстательством твоим дарует здравие телу моему и спасение души моей. Аминь.

 

Великомученице Екатерине

О, святая Екатерине, дево и мученице, истинная Христова невесто! Молим тя, яко нарочитую благодать, ею же предвари тя Жених твой. Сладчайший Иисус, приимшую: якоже посрамивши прельщения мучителя мудростию твоею, пятьдесят витий победила еси, и напоивши их небесным учением, ко свету истинным веры наставила еси, тако испроси и нам оную Божию мудрость, да и мы, вся козни ад-скаго мучителя расторгше, мира же и плоти соблазны презревше, достойни явимся Боже-ственныя славы, и к расширению святая нашея Православныя веры сосуда достойни со-делаемся, и с тобою в небесней скинии Господа и Владыку нашего Иисуса Христа, со Отцом и Святым Духом, восхвалим и прославим во вся веки веков. Аминь.

Великомученице Варваре

О, святая славная и всехвальная великомученице Христова Варваро! Собраннии днесь в храме твоем Божественном людие, и раце мощей твоих покланяющиися и любовию целующий, страдания же твоя мученическая и в них Самаго страстоположника Христа, — давшаго тебе, не точию еже в Него веровати, но и еже по Нем страдати, — похвалами ублажающе, молим тя, известная желания нашего ходатаице;моли с нами и о нас умоляемаго от Своего благоутробия Бога, да милостивно услышит нас, просящих Его благостыню, и не отставит от нас вся ко спасению и житию нуждная прошения, и дарует христианскую кончину жития нашего безболезненну, непостыдну, мирну, Божественных Тайн причастну: и всем на всяком месте, во всякой скорби и состоянии, требующим Его человеколюбия и помощи, великую Свою подаст милость, да благодатию Божиею и твоим теплым предстательством, душою и телом всегда здравии пребывающе, славим дивнаго во святых Своих Бога Израилева, не удаляющаго помощи Своея от насе всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Великомученику Георгию Победоносцу

Святый, славный и всехвальный великомученице Христов Георгие! Собраннии во храме твоем и пред иконою твоею покланяющиися людие молим тя, известный желания нашего ходатаю: моли с нами и о нас умоляемаго от своего благосердия Бога, да милостивно услышит нас просящих Его благостыню, и не оставит вся наша ко спасению и житию нуждная прошения, да укрепит же данною тебе бяагодатию во бранех православное воинство, и силы восстающих враг наших да низложит, да постыдятся и посрамятся, и дерзость их да сокрушится, и да уведят, яко мы имамы Божественную помощь; и всем в скорби и обстоянии сущим многомощное яви твое заступление. Умоли Господа Бога, всея твари Создателя, изба-вити нас от вечнаго мучения, да всегда прославляем Отца и Сына и Святого Духа, и твое исповедуем предстательство, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Мученику Иоанну-воину

О, великий Христов мучениче Иоанне, правоверных поборниче, врагов прогонителю и обидимых заетупниче. Услыши нас, в бедах и скорбех молящихся тебе, яко дана тебе бысть благодать от Бога печальныя утешати, немощным помогати, неповинныя от напрасныя смерти избавляти и за всех зле страждущих моли-тися. Буди убо и нам поборник крепок на вся видимыя и невидимыя враги наша, яко да твоею помощию и поборством по нас посрамятся вси являющий нам злая. Умоли Господа нашего, да сподобит ны грешныя и недостойные рабы Своя получити от Него неизреченная благая, яже уготова любящим Его, в Троице Святей славимаго Бога, всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь.




© 2008 Nmedicina.ru